Индустриален парк Сливен ще подобри благосъстоянието на населението

Одобреният размер на безвъзмездна помощ за Индустриалния парк Сливен е в размер на почти 14 млн лв., предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Условията за подпомагане бяха представени от заместник-председателя на надзорния съвет на Българската банка за развитие Деляна Иванова. Тя припомни, че след приемането на стратегията на ББР от МС финансирането стана безлимитно.

„В конкретния случай с индустриалните паркове това ни дава възможност да финансираме мостово предварително сумата, която впоследствие Министерството на иновациите и развитието посредством Плана за възстановяване и устойчивост ще отпусне на индустриалния парк като грант“, заяви Иванова и добави, че това ще подпомогне изпълнението на проектите в срок. „Тяхното изпълнение в срок е важно, за да се ускори процеса по привличане на инвеститори и по подкрепата на индустрията в Сливен“, подчерта тя.

Развитието на Индустриалния парк в Сливен ще доведе до подобряване на благосъстоянието на населението и на качеството му на живот посредством привличане на инвеститори чрез изграждането на индустриалния парк. Реализирането на предложението ще способства за постигане на икономически растеж на региона. Растежът включва нови възможности за привличане на инвеститори и откриването на нови работни места, утвърждаване на Сливен като разпознаваема дестинация за развитие на бизнес, както на местни, така и на мултинационални компании и техни контрагенти както и повишаване на конкурентоспособността в международен мащаб. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон