И в Русе разчистват след бурята, дърво смаза 4 автомобила

В полунощ за около 30 минути са паднали 10.5 литра дъжд на квадратен метър, като среднодневната норма за месец юни е 7 литра на квадратен метър.

В Русе над 230 служители от дежурните екипи отстраняват щетите след снощната буря, предаде кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Работи се по десетки сигнали за паднали дървета и клони. Фирмата по чистота е активирала всички 160 служители и цялата налична техника, като мобилни групи почистват и уличните шахти в Русе от паднали листа и наноси. Два екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ също действат на терен, като в малките часове на денонощието са работили по отстраняването на паднали дървета и клони в града и по сигнал в с. Червена вода. На дежурния телефон 112 са получени сигнали за паднало върху 4 автомобила дърво на бул. “Скобелев“, както и за затиснато от голям клон превозно средство на ул. „Юндола“. Работи се по отстраняването на падналата дървесна маса.

Няма нанесени щети по електрозахранващата система на превозните сродства от общинския транспорт и тролейбусите се движат по разписание. Няма получени данни за прекъснато електрозахранване на територията на града и в малките населени места, както и за проблеми с водоснабдяването в общината.

По данни на Хидрометеорологичната станция в полунощ за около 30 минути, между 23.36 часа, до 0.05 часа са паднали 10.5 литра дъжд на квадратен метър, като среднодневната норма за месец юни е 7 литра на квадратен метър. Дъждът е бил придружен със силна гръмотевична буря и шквал, вятър с променлива скорост, който е достигал скорост от 24 м/сек или 86 км/ч.

За цялата нощ са паднали общо 10.9 литра дъжд на кв/м.

Дежурните метеоролози са отчели и рязко падане на температурите. В 21 часа снощи измерените градуси са били 29.2, а в полунощ те са паднали до 18.2 градуса. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон