И Главчев, и Радев ще участват в Срещата на върха на НАТО във Вашингтон

Срокът на процедурите за регистриране на националните делегации във форума изтича днес, 21 юни.

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в предстоящата Среща на върха на НАТО, която ще се проведе в периода от 09.07.2024 до 11.07.2024 г. във Вашингтон. В срещата ще участва също президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев.

Това съобщиха от правителствената пресслужба в петък. Срокът на процедурите за регистриране на националните делегации във форума изтича днес, 21 юни.

Форумът е най-високото ниво на вземане на решения в Алианса и ще отбележи 75’та годишнина на Северноатлантическия договор подписан именно във Вашингтон, САЩ. Решенията, които ще бъдат взети на срещата във Вашингтон, предполагат изпълнение на дългосрочни ангажименти от съюзниците, с особен акцент към инвестициите в отбраната на всяка страна-член на НАТО и дългосрочната подкрепа за Украйна и финансовото й обезпечаване.

 

Главчев пита НС кой да представлява България на срещата на НАТО

 

Председателският съвет в Народното събрание днес също обсъди въпроса. Темата кой от двамата първи мъже да замине за Вашингтон бе коментирана от политическите лидери по-рано. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон