Денков: Премиерът трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон

Темата е обсъждана на председателски съвет днес. В четвъртък премиерът Главчев изпрати писмо до председателя на Народното събрание за това кой да представлява България на важния форум през юли.

България е защитена, когато е част от Европейския съюз, когато е част от НАТО, затова аз лично нямам никакво съмнение, че България трябва да бъде представена от министър-председателя в случая.

Това заяви пред журналисти депутатът от ПП-ДБ и бивш премиер акад. Николай Денков по повод това кой трябва да представи страната ни на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, САЩ, предаде репортер на БГНЕС.

Позицията на ПП-ДБ е напълно ясна – България трябва да има последователна външна политика, която по Конституция се води от Министерския съвет, и съответно МС трябва да вземе решение кой да представлява България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, подчерта Денков.

Според него, мнозинството в Народното събрание досега ясно е показвало, че трябва да се спазва проевропейската посока, която трябва да отговаря и на интересите на България. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон