Хванаха хиляди спортни тениски менте преди Евро2024

Задържани са тениски и спортни комплекти, брандирани с фигуративни знаци и надписи на футболни отбори, които ще участват в Евро2024.

Две седмици преди европейското първенство по футбол в Германия, митническите служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха голямо количество фалшиви спортни стоки.

Стоката е част от задържаните общо 27 033 текстилни изделия, тениски, спортни обувки и чанти, носещи логата на световноизвестни търговски марки, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Проверката е част от общите действия срещу контрабандата на Агенция "Митници", ГД „Борба с организираната престъпност", ГД „Гранична полиция" и Национална агенция за приходите.

Случаят е от 30 май, когато на пункта пристига на входящо трасе от Турция влекач с полуремарке с хърватска регистрация. Според представените документи от водача - сръбски гражданин, той превозва групажна стока от Турция през България за Германия.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода ѝ митническите служители установяват в товара 164 колета, съдържащи 26 755 текстилни изделия, по-голяма част от тях тениски и спортни комплекти с логото на национални футболни отбори от Европа. На част от тениските са изписани и имената на известни футболисти.

В колетите са открити още 160 чифта спортни обувки и 118 чанти със знаци на известни спортни марки.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон