ГЕРБ: Няма да подкрепим втори мандат при никакви условия, трети - също

Различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство, заявяват от партията на Бойко Борисов.

Няма да подкрепим втори мандат при никакви условия. Решението на ГЕРБ остава непроменено и по отношение на третия мандат.

Това се казва в позиция на партията на Бойко Борисов, откъдето напомнят, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство.

"Веднага след изборите само ГЕРБ - СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа. Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н - това не е разум, а политически инат. Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси. Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", заявяват от ГЕРБ. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон