Георги Иванов осъди хулиганските прояви в края на баража между ЦСКА и ЦСКА 1948

Мачът на Националния стадион бе временно прекъснат заради нахлуване на фенове на ЦСКА на терена.

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо категорично осъди в своя официална позиция проявите на футболно хулиганство, довели до вчерашните инциденти на Националния стадион "Васил Левски".

БГНЕС припомня, че баражът за място в Европа между ЦСКА и ЦСКА 1948 бе прекратен временно в 88-та минута заради нахлуване от страна на част от Сектор Г на терена. Стигна се до безредици, при които пострадаха полицаи, както и делегатът на двубоя Христо Ботев. Очаква се ЦСКА да бъде сериозно наказан от Дисциплинарната комисия заради поведението на феновете.

Иванов заяви в становището си, че има пълна готовност да участва в дискусия със съответните държавни органи относно безкомпромисните мерки, които да бъдат приложени във възможно най-кратки срокове, и, че проблемът може да бъде решен само и единствено чрез пълноценно взаимодействие между БФС и институциите.

Пълен текст на официалната позиция на Гонзо:

"Като президент на Българския футболен съюз осъждам категорично всякакви прояви на футболно хулиганство, последните от които доведоха до инцидентите и грозните сцени, разиграли се в петък вечер на Националния стадион “Васил Левски” в края на мача между ЦСКА-София и ЦСКА 1948!

Призовавам институциите и съответните компетентни органи да вземат възможно най-крути мерки за справянето с проблема с футболното хулиганство. Както неведнъж съм подчертавал, ако не се предприемат незабавни и категорични действия, последствията може да бъдат фатални.

За пореден път се видя, че сигурността на зрителите по трибуните, а и на всички участници във футболните срещи не може да бъде гарантирана от частни охранителни фирми.

Също така това е пореден случай, в който даден футболен клуб страда заради хулигански прояви на някои свои фенове.

Като ръководител на Българския футболен съюз имам пълна готовност да участвам в дискусия със съответните държавни органи относно безкомпромисните мерки, които да бъдат приложени във възможно най-кратки срокове.

Проблемът, пред който сме изправени, може да бъде решен само и единствено чрез пълноценно взаимодействие между БФС и институциите.

Георги Иванов,

Президент на БФС". I БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон