Доктор Войчев: Благодарността на пациента е най-голямата награда за ветеринарния лекар

Многопрофилна ветеринарна клиника (МВК) "България" е иновативен проект, който обединява любовта и грижата към домашните любимци с висок професионализъм и съвременна апаратура.

Клиниката предлага цялостна грижа и лекарствени услуги за ветеринарна медицина.
Отидохме лично да се убедим. В Горна баня, столичен квартал в полите на Витоша, на ул. „Лилия“ 8, на просторен площад ни посрещна клиниката.
Просторната и модерна сграда има собствен паркинг, всички необходими отделения, включително приемни кабинети, лаборатория, ехография, хирургичен блок, стационар и хотел за животните.
Преди да поговорим с един от основателите и един от най-добрите хирурзи във ветеринарната медицина д-р Калоян Войчев, прочетохме на сайта на клиниката: “С нашето отдаване на ветеринарна медицина и любов към животните, ние сме готови да осигурим най-добрата грижа за вашите домашни любимци”.
БГНЕС стартира поредица от интервюта и материали за грижата за една изключителна част от нашия живот, а именно - живота, здравето и премеждията на домашните любимци - тези чудни членове на нашите семейства.

Вижте и прочетете сега как представи клиниката и работата в нея д-р Калоян Войчев пред БГНЕС:

БГНЕС: Как започна всичко във Ветеринарна клиника “България”?
Д-р Калоян Войчев: Ветеринария клиника “България” е един проект, който като цяло сбъдва мечтата на група от лекари, които са стигнали, може би, някаква пределна точка на развитието си в предишната си месторабота. Това, което ние решихме е да представим един нов вид грижа за домашните любимци, която да е на възможно най-високото ниво, което може да се предложи във ветеринарната медицина.

БГНЕС: А какво беше това ниво? Какво ви липсваше във ветеринарната медицина в България?
Д-р Калоян Войчев: Това, което ни липсваше е достъпа до всякакъв вид апаратура, с която голяма част от колегите в света разполагат и знанията, и възможността да я прилагаме при нашите пациенти.

БГНЕС: Виждам изключително количество техника в Многопрофилна ветеринарна клиника “България”, която е на изключително високо ниво. Какъв е пътят според тебе за развитие на подобен тип - това не е бизнес, това е грижа за живот! Само инвестицията ли в техника прави една клиника различна или има нещо друго? Екипа?
Д-р Калоян Войчев: По принцип без техниката няма как да се развиваме. При всички положения, обаче без екип техниката е просто една техника!

БГНЕС: Като всяка лекарска практика и тази свързана с домашните любимци, изисква изключителна отдаденост и работа денонощно.
Д-р Калоян Войчев: Да, това е така. По принцип никой не вижда отстрани работа на ветеринарния лекар. Това са денонощни грижи, труд, инвестиция в самоподготовка, образование - не само в техниката… Подбиране на подходящ екип, сформиране.

БГНЕС: Ако погледнеш 10 години напред в бъдещето, къде виждаш клиниката?
Д-р Калоян Войчев: Клиниката в момента е на едно от челните места в България. След 10 години аз я виждам на едно от челните места в Европа. Защото знам какво могат и с какво разполагат западните клиники. Много колеги, когато дойдат да посетят клиниката, остават много приятно изненадани, че такова нещо е направено и съществува в България, че има толкова добре подготвени специалисти. Така че аз се виждам на едно от челните места в Европа по предоставяне на грижи за домашните любимци. Това е моята визия за бъдещето. Това беше и идеята да се отделим преди време от една от големите клиники в България и да направим свой собствен проект. Ние имаме визия да направим нещата още по-добре, с още по-добра апаратура.

БГНЕС: Коя е най-голямата ти награда в работата?
Д-р Калоян Войчев: За всеки един ветеринарен лекар най-голямата награда е благодарността на пациента. Всичко това, което виждаш в очите - не може да се предаде! Трябва човек да го изпита… Може би това е нещо, което ни движи и което ни кара всяка сутрин, въпреки предишния ден, който е бил много труден, да станем отново и да дойдем и да сме в линия. По принцип клиниката е много интензивна, много натоварена. Ние сме последна инстанция - при нас идват най-тежките, най-трудните случаи нерешени. Хората много често… сме им последна надежда.

БГНЕС: Благодаря ти!
Д-р Калоян Войчев: И аз! | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон