Деница Сачева: Отношението към думите, предопределя начина ни на живот

Когато разделенията са прекалено големи, именно думите трябва да служат за справедлива защита и обяснение на истината.

"Начинът, по който се отнасяме към думите, предопределя начина, по който живеем", написа на връх 24 май кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в личната си Фейсбук страница.

"Историята помни с омерзение онези публични лица, които ги ползват за заблуждаване и за прикриване на липсата на морал и добри намерения. Когато разделенията са прекалено големи, именно думите трябва да служат за справедлива защита и обяснение на истината, с които едновременно да се предпазваме от омразата и с удвоени усилия да изграждаме мостовете, които други се опитват да изгорят", добавя Сачева и пише:

"Българската кирилица е преработен вариант на глаголицата, създадена по времето на цар Симеон Велики за нуждите на българската държава и българската църква, за да ни научи на държавност, на вяра, на човеколюбие, емпатия и взаимопомощ. Затова не бива да допускаме да бъдем отдалечавани от нейния смисъл. Поради своята универсалност и ролята на българите като разпространители на култура и християнска религия българската азбука е приета от много славянски и други народи, а българските глаголически и кирилски преводи на християнски текстове се разпространяват из целия, а не само в славянския свят".

В заключение тя честити днешния празник на последователите си в мрежата. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон