Борисов търси държавници, листопад в ДПС

Борисов: Листопадите не ни касаят, нужни са държавници

„ГЕРБ категорично победи и е длъжен да предложи свое правителство. Листопадите от другите партии не ни касаят, надявам се в 13:00 ч. да има държавници“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента относно възможността ДПС да не подкрепи кабинета “Желязков”.
Борисов припомни, че партията му няма да подкрепи евентуално правителство с втория мандат.
“В 13:00 ч. се гласува кабинетът и е важно, имат време всички колеги от всички партии да направят своите заключения и да не тласкане страната към нови и нови избори”, подчерта Борисов.
Лидерът на ГЕРБ смята, че в един глас "Възраждане" и ПП-ДБ действат заедно, а той самият не е разговарял с Делян Пеевски. "Не съм разговарял с Пеевски. Аз разчитам на всички държавници", коментира Борисов.
Относно третият мандат той подчерта, че "вратата към него не е отворена".
"Отново летим към избори. Тези, които днес вдигат ръка срещу правителството, ще трябва да обяснят какво ще ни донесат те", добави Бойко Борисов.

Аталай: Пеевски управлява ДПС като еднолична фирма

„Има разпореждане от почетния председател на ДПС - д-р Ахмед Доган - парламентарната група да не подкрепя правителството, предложено от ГЕРБ-СДС. С ДПС не са водени никакви преговори, не е обсъждано участието ни в бъдещия кабинет. Убеден съм, че колегите няма да престъпят волята на д-р Доган.“ Това заяви депутатът Рамадан Аталай
„Възникналият спор е принципен, не между мен и Делян Пеевски. Това е спор как да бъде управлявана партията“, каза още той.
Аталай подчерта, че отношенията между Ахмед Доган и Делян Пеевски са в разрив, а Пеевски управлява партията като еднолична фирма и отстранява хора, близки до почетния председател. Според Аталай Пеевски има склонността да се разделя с хората, с които е работил, с гръм и трясък. Той не изключи възможността Пеевски да използва и службите за оказване на политическо влияние. 

Пеевски: Хората искат правителство

Ахмед Доган препоръча да не подкрепяме кабинета на Росен Желязков, ще направя това, което искат хората - те искат правителство. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.
„България трябва да има правителство. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Това е спазването на Устава на ДПС. Партията се управлява от неговия председател. Аз съм председател на ДПС”, категоричен бе Пеевски и добави, че „ако няма правителство с първия, втория или третия мандат, ние подаряваме България на Путин и на всякакви спасители“. 
Той уточни, че в личен план няма разрив в отношенията му с Доган, но в партиен план „той ще изпълни волята на хората“.

В ДПС няма разцепление, изключиха Аталай

„Няма разцепление в ДПС. Не искаме Рамадан Аталай да ни представлява в предишни избори колегите също са призовавали той да не бъде народен представител”. Това заяви Юксел Расим, ръководител на ДПС в Пловдив.
Според Областния съвет Рамадан Аталай манипулира, че има проблеми между Ахмед Доган и Делян Пеевски. Аталай беше изключен от групата на ДПС. Решението е прието единодушно. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон