Бориславова: Антикорупционната комисия се използва като политическа бухалка

Днес ПП-ДБ ще внесе отново правилата за избор на членове на новото ръководство на Антикорупционната комисия.

Защо? Преди всичко, за да осигурим работещ в интерес на всички граждани орган, който да разследва корупцията по високите етажи на властта и злоупотребите с парите на българските граждани, каза на брифинг в парламента Лена Бориславова от ПП-ДБ, предаде БГНЕС.

Това са правила, които са необходими да се отпуши възможността за получаване на плащането по Плана за устойчивост. Те са били внесени, но са били блокирани от Рая Назарян. По начина, по който се внасят, те са съгласувани с ЕК.

"Резултатите на старата антикорупционна комисия, или по-скоро липсата на такива резултати, потвърждават, че този орган се води от политически зависими лица, и истински разследвания за корупция по високите етажи на властта просто няма да има", каза Лена Бориславова.

Комисията ако не смени своето ръководство, въпреки новото законодателство, ще продължи да се използва като политическа бухалка срещу опонентите на ГЕРБ и ДПС.

Както вчера стана с Гюров. То е явна атака. КОНПИ твърди, че Гюров е нарушил, защото притежава 2 % дял в дружество с ограничена отговорност. Всеки студент по право знае, че съдружниците в едно ООД са ограничено отговорни. Т.е. няма как да е нарушена забраната да бъдеш неограничено отговорен съдружник. От месеци срещу всички прозрачно избрани от демократичната общност се води поголовна война, посочи Бориславова. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон