Белградската полиция арестува мъж с арбалет, опитал се да нахлуе в полицейски участък

Белградската полиция арестува мъж, който се приближил до полицейски участък с раница, в която имало арбалет. Това се случи два дни след нападението с арбалет срещу израелското посолство в сръбската столица, предаде АФП.

От полицията заявиха, че мъжът е пресякъл бариерата пред участъка и след като му е било наредено да спре, е започнал да се отдалечава набързо. След това полицаите го настигнали и извършили обиск.
"В раницата му бяха открити арбалет със седем стрели, няколко ножа и буркан с петарди. Разследват се мотивите и се извършва претърсване на апартамента му", заявиха органите на реда.
Заподозреният не е в правителствения списък на потенциални "екстремисти“.
Полицията съобщи, че задържаният твърди, че е "преследван от мафията и тайните служби". 
"Ще бъде извършен медицински преглед, а по-нататъшните действия ще бъдат решени от прокурора", заяви сръбският вътрешен министър Ивица Дачич.
Сърбия е в състояние на повишена готовност от 29 юни, когато член на специално полицейско подразделение беше прострелян във врата с арбалет пред израелското посолство. 
След това полицаят откри огън и уби нападателя, каза Дачич, като осъди "отвратителния терористичен акт". Полицаят остава в болница и се възстановява след претърпяна операция.
Властите съобщиха, че нападателят е сърбин, приел исляма. Съпругата му, която в момента се намира в Черна гора, е разпитана от полицията по искане на Сърбия. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон