Аталай: Има разрив между Доган и Пеевски

Точно и ясно – Пеевски в момента се разпорежда с ДПС като лична фирма и уволнява и отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

„Лансираната идея, че всичко това, което се изчиства от ДПС е съгласувано с Ахмед Доган не е вярно. Това съм го съгласувал с него“, подчерта той пред бТВ.

„Спорът не е между мен и Делян, това е принципен спор по какъв начин ще се управлява партията“, заяви Аталай и уточни: Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив. Помолих Пеевски да се обади на Доган.

Аталай представи и електронно писмо от Доган. В него се казва, че Чакъров и Пеевски са съпредседатели, общи решения и общо участие в преговорите за правителство.

Аталай заяви, че Доган е притеснен от едноличното управления и едноличните решения.

„Поради прекъсването на начина на работа в ДПС и взимането на решения от колективните органи, Доган е притеснен и заявява, че това трябва да се възстанови“, каза Аталай.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предлага на ПГ на ДПС да не подкрепя правителството.

„В момента ПГ на ДПС решава по какъв начин ще се гласува за правителството на Росен Желязков. Има разпореждане от почетния председател Ахмед Доган да не се подкрепя правителството. Не сме поканени на разговори, не са подписани никакви коалиционни споразумения. Няма никаква визия за развитие на държавата. По тази причина Доган предлага на ПГ да не подкрепя това правителство“, подчерта  Аталай.

Той заяви, че остава депутат. "Ще видите днес решението на ПГ", добави Аталай. І БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон