Арестуван при акция на ГДБОП: Дървеници в ареста, искам преместване във Варна

Единият от тримата задържани при специализираната полицейска операция на ГДБОП –Живко Ковачев обжалва ареста си пред Апелативен съд в Бургас, предаде БГНЕС. Мъжът е привлечен като обвиняем по обвинения за участие в престъпно сдружение за разпространение на високорискови наркотични в особено големи размери. Задържан е във Варна докато пласира марихуана и настоява да бъде преместен в ареста там. Оплакал се е също, че има обриви, тъй като в ареста в Бургас имало дървеници. По цени на съдопроизводството наркотиците, разпространявани от групата, възлизат на около 400 хил. лв. Дрогата е била укривана в тайници в изоставен автомобил и в дупка, в близост до жилището на единия от задържаните. Адвокатът Живко Ковачев отказа коментар.

”Правилна позиция е в началото на едно производство да даваш коментар относно развитието на едно производство. Все още е много начален етап, за да коментирам каквото и да е!, заяви адвокатът му Димо Гочев.

Прокурор Йорданка Дачева коментира: „Те искат обжалване с мотиви, че не е налице обоснована опасност да се укрие и извърши друго престъпление . Прокуратурата е на друго мнение, че са на налице тези опасности , поради което искаме да остане задържан под стража”. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон