Андрей Ковачев към Мицкоски: Няма "български диктат", има преговорна рамка на ЕС

Този договор и протоколите към него трябва да се изпълняват - това също е част от преговорната рамка. България не иска повече неразбирателство, а добросъседство и просперитет! България и Македония заедно в един мирен и проспериращ Европейски съюз!", написа още Ковачев.

Неприятната изненада от първото изказване като премиер на Северна Македония на Християн Мицкоски няма как са бъде подмината. Въпреки многократните му изявления, че след изборите той ще намери начин да отпуши процеса на европейска интеграция на РСМ, г-н Мицкоски прави точно обратното.

Това написа евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев по повод на първите изявления на новия премиер на РСМ Мицкоски.

"Може би трябва да припомним, че не става въпрос за промени на конституцията на РСМ "под български диктат", а за преговорна рамка, предложена и подкрепена от всички 27 страни-членки на ЕС, и най-важното, приета за изпълнение от РСМ!

Рамката, г-н Мицкоски, трябва да се изпълнява! Ние искаме РСМ да стане достоен член на ЕС и България винаги е подкрепяла и ще подкрепя интеграцията на нашите най-близки съседи и сънародници! България подкрепи с един братски Договор за добросъседство и приятелство, подписан през 2017-та година от г-н Бойко Борисов и г-н Зоран Заев, нашите съседи. Този договор и протоколите към него трябва да се изпълняват - това също е част от преговорната рамка. България не иска повече неразбирателство, а добросъседство и просперитет! България и Македония заедно в един мирен и проспериращ Европейски съюз!", написа още Ковачев. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон