8 души бяха арестувани в Германия и Швеция за престъпления срещу човечеството

Следователи в Германия и Швеция арестуваха 8 заподозрени за предполагаемо участие в престъпления срещу човечеството в Сирия, предаде АФП.

„Задържаните са заподозрени в участие в насилствено потушаване на мирен антиправителствен протест в квартал Ал-Ярмук в Дамаск на 13 юли 2012 г“, заявиха от Федералната прокуратура на Германия.  
„Четиримата сирийски палестинци без гражданство и сирийският гражданин, задържани в Германия, са силно заподозрени в убийство и опит за убийство на цивилни граждани, квалифицирани като престъпления срещу човечеството и военни престъпления", добавиха германските разследващи, като добавиха, че един от задържаните е работил за сирийското военно разузнаване.
Германските прокурори заявиха, че арестуваните в Швеция са принадлежали към проправителствена милиция, която също е участвала в престъпленията на 13 юли 2012 г.
Улрика Бентелиус Егелруд, шведският прокурор, отговарящ за разследването, заяви, че заподозрените са били арестувани благодарение на "доброто сътрудничество с Германия, Евроюст и Европол". | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон