50 нови автомобила получи Пътна полиция

На кратка церемония в ГД „Национална полиция“ вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на нови 50 автомобила за нуждите на пътната полиция в страната.

 Това е продължение на обществената поръчка, по която преди около месец бяха получени първите нови превозни средства, обясни директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Атанас Илков. Превозните средства са осигурени със средства от фонд „Безопасност на движението по пътищата“. Той информира министър Стоянов и главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, че в началото на месец септември, в рамките на друга процедура, ще бъдат доставени нови 29 микробуса. Надявам се това да е поредната стъпка, която да е в посока подобряване ситуацията с пътнотранспортния травматизъм и намаляване броя на възникналите тежки пътни произшествия, каза още той.

Министър Калин Стоянов коментира пред медиите, че са закупени 2146 бодикамери – 1000 от тях ще бъдат за „Пътна полиция“, а останалите 1146 - за „Охранителна полиция“. Полагат се усилия всички служители на вътрешното министерство да бъдат оборудвани с подобни устройства. Надявам се това да стане възможно най-скоро, заяви вътрешният министър.

Министър Стоянов отговори и на журналистически въпроси. Той информира, че рано тази сутрин е бил подаден сигнал от служители на бензиностанция в Равда за човек, управлявал превозно средство в неадекватно състояние. Пред полицаите от пристигналия на място патрул той отказал да бъде тествен за алкохол и наркотици и се е държал грубо и непристойно. Мъжът е задържан, а в последствие се е оказало, че е длъжностно лице от Прокуратурата.

За трагичния инцидент в Ямбол вътрешният министър уточни, че освен образуваното следствено дело, има започнато дисциплинарно производство. Най-вероятната версия към момента е самоубийство, но за да се установи причината за смъртта на 32-годишния мъж ще бъдат прегледани записите от камерите в помещенията. Той посочи, че предстои да излязат и резултатите от извършената аутопсия.

По повод започналия ремонт на Дунав мост при Русе, министър Стоянов увери, че са проведени разговори с румънските колеги и са синхронизирани действия с цел максимално облекчаване на трафика. Той обясни, че ремонтните дейности ще бъдат извършвани на няколко етапа и прилаганите мерки ще са съобразени с тях. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон