26 задържани при спецакция в "Христо Ботев", удариха и печатница за фалшиви документи

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот се провежда в столичния квартал "Христо Ботев".

Акцията е стартирана рано тази сутрин, информираха от СДВР.

На място пристигна и шефът на Столичната полиция главен комисар Любомир Николов, за да даде подробности за действията на полицаите.

Спецоперацията е предприета във връзка с 11 оперативни сигнала за купуване на гласове. В хода на полицейските действия биват проверявани адреси и автомобили. До момента са задържани 26 души, седем от които – за купуване на гласове, а други – за наркотици, незаконно притежание на оръжие, кражби на автомобили. Образувани са седем досъдебни производства, обобщи главен комисар Николов.

По думите му установените към момента схеми за купуване на гласове са обичайно засичаните – опрощаване на дългове от лихвари, корпоративен вот, като според данните един глас се търгува между 50 и 100 лева.

По време на спецакцията са открити списъци с имена на хора, суми срещу тях, мобилни телефони, големи количества наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол.

Намерени са два откраднати автомобила, единият от които е бил отнет само часове по-рано.

Иззети са също неистински документи - дипломи за средно и висше образование. Разкрита е и печатницата, в която са изработени, уточни директорът на столичната дирекция.

Полицейската операция продължава и в момента. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон