ВМА събира ендоскопската общност в България

Над 30 ендоскопски демонстрации на живо от операционните зали на Клиниката по гастроентерология на Военномедицинска академия (ВМА) ще могат да наблюдават участниците в Националния симпозиум по гастроинтестинална ендоскопия BULENDO-2024, който ще се проведе след седемгодишна пауза.

Двуднивният форум ще бъде открит на 14 юни 2024 г., от 12.30 часа в конферентния център на ВМА.

Симпозиумът е сертифициран от Български лекарски съюз за продължаващо медицинско обучение и винаги е имал за цел усъвършенстване и обединение на ендоскопската общност в България. В духа на тези поставени вече традиции срещата ще се съсредоточи върху демонстрациите на живо, както и върху актуалните теми в съвременната ендоскопия. Ще има много ендоскопски случаи, предавани директно от операционните зали на Клиниката по гастроентерология на ВМА, както и научни дебати за и против различните техники.

В дискусиите и ендоскопската работа ще участват водещи специалисти от цялата страна. В организационния комитет на събитието влизат проф. Ивелин Такоров, председател на БАХГОСГЕ, почетен председател на симпозиума е проф. Крум Кацаров, а главен секретар на БАХГОСГЕ и директор на курса е доц. Александър Кацаров.

До момента заявление за участие са подали близо 350 души. За студентите по медицина входът е свободен. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон