Въздушната ни линейка на нова мисия, този път в Сандански

Хеликоптерът излетя от двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП в столичния квартал „Враждебна".

Първият ни хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух излита за Сандански, за да транспортира пострадала жена, предаде репортер на БГНЕС.

Повече за втората мисия на въздушната ни линейка, разказа пред БГНЕС Димчо Добрев, изпълнителен директор на "България Хели Мед Сървиз".

"Хеликоптерът се подготвя, за да излети за вторична мисия до Сандански, където трябва да транспортираме жена с фрактури до "Пирогов". Хеликоптерът ще кацне тук в София на болничното вертолетно летище "Св. Екатерина", обясни той.

Добрев посочи, че има данни, че жената има контузни рани и фрактури. "Сигналът е получен преди половин час. Това е вторична мисия. Мисията не е свързана със скоростно излитане и кацане на хеликоптера. Въпросът е да я транспортираме възможно най-бързо – за около 25 – 30 минути от Сандански до София", добави той.

Изпълнителният директор на "България Хели Мед Сървиз" отбеляза, че пилотите са изключително подготвени, с много часове, с опит в такива мисии, така че няма никакви притеснения за изпълнение на задачата.

"Нашата работа е да помагаме на хората и ще ги направим по възможно най-добрия начин и по най-безопасния начин", увери Добрев.

Хеликоптерът излетя от двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП в столичния квартал „Враждебна".

БГНЕС припомня, че първият случай, в който хеликоптерът бе използван, бе за транспортирането на жена от Шумен във Военномедицинската академия в София от изцяло български екип. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон