Участниците в учението „Stealth Dagger - 24“ ще демонстрират способности на „Црънча“

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще наблюдава демонстрация на способности на участниците в най-голямото учение на Специалните сили за годината „Stealth Dagger - 24” на 27 юни, на учебно-тренировъчен комплекс „Црънча“.

Ще бъдат демонстрирани различни оперативни процедури, оттренирани в хода на учението. Присъстващите ще могат да наблюдават задържане на автомобил с участието на тактически кучета, инфилтрация на оператори от Специалните сили по парашутен способ и от хеликоптер по способа „Бързо въже“. Ще бъде показано извършването на евакуация на взвод Специални сили с хеликоптер по метода „Грозд“, евакуация на аварирала машина и упражнения от динамичните стрелби с пистолет и автомат на къси и пределно къси дистанции.

По време на учението „Stealth Dagger - 24” се оценяват едновременно бойните способности на две Тактически групи за Специални операции от състава на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) по стандартите на Съюзното командване на НАТО по операциите (SOFEVAL). Формированията ще бъдат сертифицирани за носене на дежурство в рамките на новия модел на силите на НАТО. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон