Темз Арабаджиева: Трилъри с доза хумор и книги за постигане на вътрешен мир са фаворитите през лятото

На въпрос на БГНЕС дали се търсят книги тип лексикон, в които можем ние самите да напишем в страница-две нашите мисли и чувства, Темз Арабаджиева заяви, че интерес има.

Трилърите, които ни разсмиват, романтичните комедии, които повдигат въпроса кое е по-добре “да бъдем обичани или да ни обичат” и книги свързани с психология и личностно развитие са предпочитаните жанрове, на които да се насладим през лятната си ваканция, предаде репортер на БГНЕС.

За предпочитаните жанрове и книги разговаряме с Темз Арабаджиева от издателство “Сиела”.

“Лятото е време за почивка и читателите предпочитат да се ориентират към малко по-леки, да ги наречем така, заглавия. За такива се смятат жанровете на романтичната литература, трилъра, но вече наблюдавам и биографии, мемоари, автобиографии, книги, които са свързани с личностно развитие, да попадат в саковете за почивка, така че няма да се изненадам ако тази година подобен тип заглавия властват в класациите отново на челни места”, заяви пред БГНЕС пиар експертът Темз Арабаджиева.

Тя обясни, че има фаворити сред трилъровия жанр. “Напоследък се появиха много трилъри, които по-скоро имат умението и да разсмиват читателя, освен да развиват една друг история и да ни водят към това кой е убиецът, така че аз лично бих препоръчала книгите на Финли Данован “Убийствено добре”, Бела Маки с “Как да убиеш семейството си”, те са със завидно чувство за хумор, в тях героите са обикновени хора и така читателят да се припознае в тях и да се ангажира с мистерията, която трябва да бъде разплетена”, предложи Темз.

Тя даде за пример и романтичните книги, които също ще бъдат на фокус през лятото.

“Естествено книги, които са свързани с любов, също са сред предпочитаните жанрове. Аз бих препоръчала “Много стаи на сърцето”, което е дебютният роман на Кристина Павлова, която по професия, всъщност е лекар, но успява по невероятен начин да влезе, аз бих казвала “с ритник” в света на литературата, с една докосваща любовна история, която търси отговор на въпроса, кое е по-добре-ние да обичаме или нас да ни обичат”, обясни пиар специалистката.

Темз Арабаджиева поясни и, че психологията също се завръща. “Прави ми впечатление, че в класацията все повече попадат книги, които наистина са свързани с психология и личностно развитие. Последното заглавие, което ми направи впечатление, е “Как да си бъдеш сам терапевт”, подобни книги със сигурност не отменят нуждата от среща със специалисти, но пак са много полезни за канализирането на нашата мисъл в тази насока”, смята Арабаджиева.

Тя уточни, че в България имаме нужда да говорим за психичното здраве, но все пак призова винаги да подхождаме с едно наум към книгите, които подхващаме и психологията, която те проповядват.

На въпрос на БГНЕС дали се търсят книги тип лексикон, в които можем ние самите да напишем в страница-две нашите мисли и чувства, Темз Арабаджиева заяви, че интерес има.

“Търсят се и ми прави впечатление, че особено когато говорим за книги, които са издадени от така наречените български инфлуенсъри, винаги присъства този личен елемент за опит за осъществяване на връзка с читателите”, обясни Арабаджиева и продължи: “Веднага се сещам за 12-седмичния планер на Йоанна Йоко, която се опитва да възпитава точно подобен тип психологическа грижа към себе си, благодарение на воденето на дневник. Този дневник естествено включва точно това, за какво сме благодарни от предходния ден, какви са нашите цели, какви са нашите задачи за деня, за да може по някакъв начин да имаме сламка, за която да се хванем в забързаното ежедневие”, коментира пиар експертът.

Тя даде за пример и книгата “Слънчеви лъчи в мрака” на Изабел Овчарова, която също според нея е едно от предпочитаните заглавия. “Виждам да купуват заглавието не само по-малките читатели, но и възрастните. Тя също е с насока все пак в психология, личностно развитие и постигане на вътрешен мир. Там също има страници и място за свои мисли”, сподели Темз Арабаджиева. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон