Служба „Военно разузнаване“ дава Стоян Михалев от ПП-ДБ на Прокуратурата, ДАНС и ГДБОП

Михалев коментира, че "когато ГЕРБ и ДПС губят избори, единственото решение, което те намират е по другия начин - да отстранят победителите в тези избори, т.е. кандидатите, които ние сме излъчили във всяка една позиция да бъдат отстранени с това, което те държат - съдът, прокуратурата, т.е. техните силови инструменти".

"Днес, в предаването по Българската национална телевизия „Денят започва с Георги Любенов“ господин Стоян Михалев сподели в ефир свои опасения относно данни за възможни извършени действия и/или бездействия на ръководството на Служба „Военно разузнаване“, представляващи състави от Наказателния кодекс.

Във връзка с това Службата ще сезира компетентните органи в лицето на Прокуратурата, ДАНС и ГДБОП за изясняване на случая и предоставяне на възможност на господин Михалев да изложи сведенията си за направените твърдения по надлежния ред, с цел предприемане на необходимите мерки".

Това се казва в позиция на Службата.

"При последния подобен случай на нападки срещу военното разузнаване беше предоставена възможност да се обективират публично направените обвинения в писмен вид. В последствие ясна теза не беше формулирана пред Прокуратурата, поради което нямаше основания за последващи действия от страна на компетентните органи.

Служба „Военно разузнаване“ няма да позволи посегателства върху авторитета на институцията и ще противодейства на опитите за саботиране на дейността й, които се извършват в условията на изключително напрегната и динамична обстановка", се казва още в позицията.

БГНЕС припомня, че пред БНТ в събота Михалев коментира, че "когато ГЕРБ и ДПС губят избори, единственото решение, което те намират е по другия начин - да отстранят победителите в тези избори, т.е. кандидатите, които ние сме излъчили във всяка една позиция да бъдат отстранени с това, което те държат - съдът, прокуратурата, т.е. техните силови инструменти". I БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон