Слави Трифонов: Ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят ИТН

Ако президентът даде третия мандат на ИТН, ще предложим експертно правителство. Ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство.

Това пише Слави Трифонов, лидер на формацията, в социалната мрежа, след като 50-ото Народно събрание избра за председател Рая Назарян от ГЕРБ-СДС.

Трифонов повтаря позицията си, че ИТН няма да подкрепи нито кабинет на ГЕРБ, нито втория мандат на ДПС.

"Такава е ситуацията, че явно се налага да повтарям някои неща, защото има хора, журналисти и шарлатани, които нещо не разбират.

Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи прaвителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, ИТН ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента.

Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори", заявява Слави Трифонов. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон