Сладолед с гел от тиква на тиквения празник в Севлиево

Галактическият сладолед се приготвя с течен азот на минус 196° градуса.

Уникален сладолед с гел от тиква е хитът на 19-ия празник на тиквата в Севлиево, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Авторите на това кулинарно изживяване са шеф Ради Стамболов и шеф Борислав Екзархов. За жителите и гостите на Севлиево те са приготвили над 1500 йогурт сладоледа с гел от тиква.

„Галактически сладолед с течен азот на -196°C! Съставките замръзват мигновено, а магията се случва пред очите ви. Изпод пушека се появяват изумителни лакомства, готови да ви удивят с вкус и визия. Не пропускайте това вълнуващо кулинарно шоу!“, призовават организаторите.

Севлиевският есенен панаир продължава до 14 октомври, включително. Тогава е денят, в който във всички храмове ще бъде отбелязан Петковден. Именно света Петка е закрилницата на Севлиево. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон