Сигнал за полицейско насилие по време на акция за контрабанда на горива в Бургас

Служителите на частна фирма в Бургас сигнализираха, на брифинг за медиите, за упражнено полицейско насилие по време на акция, която се е провела на 16 май с участието на служители на МВР, Агенция “Митници” и НАП, под ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас.

Специализираната полицейска операция е осъществена след получен сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и за съхранение на акцизни стоки в особено големи размери без разрешение, предаде кореспондентът на БГНЕС.

В хода на операцията е образувано досъдебно производство, по което са иззети множество веществени доказателства. Всички извършени действия са докладвани за одобрение в Окръжен съд - Бургас. Процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство продължават..

От МВР Бургас обявиха, че няма постъпили сигнали да полицейско насилие, но въпреки това е разпоредена вътрешна проверка. В позиция до медиите се казва:

„Към момента в МВР - Бургас официално не е постъпил сигнал за полицейско насилие спрямо задържани лица. Въпреки това, на база публикации в някои медии, със заповед на Директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов е разпоредена вътрешна проверка по изнесените в медиите данни. В случай на установени нарушения или превишаване на полицейските правомощия служителите ще бъдат санкционирани дисциплинарно”.

От МВР уточняват, че при акцията са иззети множество веществени доказателства, както и автоцистерна. Образувано е досъдебно производство, като за срок от 24 часа по образуваното досъдебно производство има задържани няколко лица.

От фирмата настояват за поставяне на видеонаблюцение по време на полицейските арести. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон