Швьонтек продължава наказателната си акция на Ролан Гарос

Ига Швьонтек продължи силното си представяне на Ролан Гарос, класирайки се за четвъртфиналите след успех над Анастасия Потапова с 6-0, 6-0. Световната №1 не остави никакви шансове на опонентката си и имаше нужда от по-малко от час, за да стигне до победата. За полякинята това бе 18-а поредна победа на Откритото първенство на Франция.

Следващото предизвикателство пред нея ще бъде Маркета Вондроушова или Олга Данилович.

Още от началото Швьонтек показа, че в мача няма да има особена интрига. Трикратната шампионка в турнира бързо наложи непосилно за Потапова темпо. Полякинята взе преднина в мача, като даде само шест точки в първия сет и надделя с 6-0 за едва 20 минути.

Във втората част Швьонтек продължи да тормози Потапова с отлични атаки от основната линия и реализира два поредни пробива, натрупвайки комфортен аванс от 5-0. В оказалия се последен в мача дванадесети гейм рускинята изпрати форхенд в мрежата при мачбол, като по този начин Швьонтек триумфира с 6-0, 6-0 след само 40 минути игра на „Филип Шатрие“. 

Маркета Вондроушова също се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос след убедителна победа над Олга Данилович c 6-4, 6-2. Световната №125 се превърна в сензацията на турнира, след като тръгна от квалификациите, а впоследствие отстрани Даниел Колинс и Дона Векич. Вондроушова обаче не позволи на сръбкинята да поднесе нова изненада и за трети път в кариерата си се нареди сред осемте най-добри в Париж. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон