Шофеле и Морикава поделят първото място след третия ден на ПГА Чемпиъншип

Ксандър Шофеле и Колин Морикава поделят върха след края на третия ден от Мейджър турнира по голф ПГА Чемпиъншип. Шейн Лаури пък се отчете с исторически кръг от 62 удара, като битката за трофея ще е до последно.

Шофеле направи бърдита на последните си две дупки, за да завърши за втори пореден ден с 68 удара на Валхала Голф Клъб. Той е с -15 под пар заедно с Морикава, който направи кръг от -4 под пар 67, за да увеличи шансовете си за трета Мейджър титла в кариерата.

Сахит Тигала е на удар от водачите, а Лаури е на -13 след кръг без нито един боги - той изравни най-ниския кръг в историята на Мейджърите след 62 удара. Лаури поделя четвъртата позиция с Брайсън Дешамбо и Виктор Ховланд, докато шотландецът Робърт Макинтайър е на още един удар назад за поделено седмо място с партньора си на Райдър Къп Джъстин Роуз.

Рори Макилрой е на седем удара зад Шофеле и Морикава. С -8 е и Джъстин Томас, докато световният номер 1 Скоти Шефлър, който бе арестуван преди началото на втория кръг, е аут от борбата за титлата, след като серията му от 41 последователни кръга с пар или по-добре приключи с +2 над пар 73. /БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон