СДС: Задушница не е подходяща за София прайд, Терзиев е негоден за кмет

СДС изразява възмущението си от провеждането на София прайд. Тази година той съвпада с Черешова задушница, което е откровена гавра. Това се казва в декларация на партията.

СДС припомня, че на този ден православните християни се отдават на тиха почит към паметта на своите близки, а в центъра на столицата ще се вихри агресивна демонстрация и безсрамна показност на различията.

„Ние приемаме тези хора с техните особени предпочитания, защото това е тяхната свободна воля, но не приемаме начина, по който ги налагат и показват, особено в такъв ден. Ще продължаваме да се противопоставяме и на опитите за включване на темата в учебниците и помагалата на подрастващите българчета, представена не като част от различията в обществото, а едва ли не като новото нормално“, заявяват от СДС.

Според тях даденото разрешение за провеждането на София прайд на Черешова задушница от кмета Васил Терзиев е провокация и несъобразяване с общочовешките ценности или като откровена некомпетентност или недоглеждане. „И в двата случая Терзиев показва негодност да изпълнява отговорно функциите си“, добавят от СДС.

„Днешният ден не е подходящ за каквито и да било демонстрации и масови събирания, но разбираме организаторите на Шествието за семейството, които не можеха да оставят без отговор тази пошла провокация. Затова отново призоваваме нашите привърженици да се включат в това Шествие, което започва в 10.30 часа пред храм „Александър Невски“, за да покажем, че София е град на традиционното семейство от мъж и жена, които създават и отглеждат децата си в здрава ценностна среда“, подчертават в декларацията си от СДС. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон