САЩ санкционираха компании и приближени на Додик

Американското посолство в Сараево обяви новите санкции, наложени на компании и лица, свързани със семейството на президента на Република Сръбска (РС) Милорад Додик, съобщи „Сараево таймс“.

"Днес Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите (СКЧА) посочи 7 юридически лица (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network и Sirius 2010) и две физически лица (Джордже Джурич и Миленко Чичич ), които осигуряват основните източници на доходи за корупционната мрежа за покровителство на президента на РС Милорад Додик", заявиха от американското посолство.
Според информацията Додик е злоупотребил със служебното си положение, за да придобие лично богатство чрез фирми, свързани с него и сина му Игор Додик.
"Докато Милорад Додик и семейството му се опитват да дестабилизират региона и да застрашат бъдещето на Босна и Херцеговина в евроатлантическите институции, Съединените американски щати ще продължат да използват санкциите като инструмент срещу корупцията и за търсене на отговорност от лицата за техните действия. Лицата или организациите, които участват в дейности с лица и организации, на които днес са наложени санкции, рискуват да бъдат санкционирани.", добавиха от посолството. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон