Съдът остави Брендо в ареста

Софийски градски съд остави Евелин Банев-Брендо в ареста, като му определи мярката “задържане под стража”, предаде репортер на БГНЕС.

СГП поиска задържане под стража на Брендо и Софийски градски съд уважи искането.

Адвокатът на Брендо настоя искането да не бъде уважено. “На 24 юни 2024 г. Евелин Банев се е предал доброволно, той е депозирал молба в СГС, с която е поискал признаване изпълнението на присъди от Италия и Румъния, с които им е наложено лишаване от свобода от 10 и 20 години” уточни защитата на Банев.

Защитата на Евелин Банев уточни, че претендираната съществуваща възможност за прекъсване изпълнението на наказанието към момента е нереална. “Изолирана е всякаква опасност от укриване”, категорична е защитата на Брендо.

БГНЕС припомня, че обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно на полицията на 24 юни. Брендо беше предаден на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Според официалните данни, Банев се укриваше след произнесената у нас 6-годишна ефективна присъда спрямо него. В тази връзка през 2018 г. той е бил обявен за общодържавно издирване, а впоследствие спрямо него е издадена Европейска заповед за арест. Обявен е с Червена бюлетина и за международно издирване и временно задържане с цел екстрадиция за Република България в случай, че се открие на територията на която и да е държава - членка на МОКП Интерпол. Междувременно осъденият е бил установен в Република Украйна. Той е бил задържан там от 08.09.2021г. до 21.09.2021г., когато е бил освободен с решение на съда с оглед придобито от него междувременно украинско гражданство. След това местонахождението му бе неизвестно. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон