Радев: Фестивалът по утринна гимнастика развива физически и духовно младите

Президентът Румен Радев откри Третия национален ученически фестивал по утринна гимнастика „Ямбол '24“ и „Президентски тест“, част от инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

В събитието участват близо 700 деца от цялата страна. Фестивалът бе открит официално в 11.00 часа в линейния парк „Тунджа“ в Ямбол.

„За мен е огромно удоволствие отново да бъдем заедно. Спомням си как преди две години, през 2022 г., открихме заедно първото издание на това невероятно мероприятие“, заяви Радев, обръщайки се към участниците във фестивала.

Той припомни, че в началото са участвали само ученици от района на Ямбол, а миналата година вече са станала много повече. „Днес чета табелите и се радвам. Не само Ямбол, но и Сливен, София, Свиленград, Севлиево, Бургас. Много са табелите Виждам, че от цяла България имаме деца и отбори. Затова тази година името е много точно – Национален ученически фестивал по утринна гимнастика. Затова съм тук всяка година и ще продължа да подкрепям тази инициатива, защото тя директно подпомага постигането на важната национална цел – физическото и духовното развитие на нашите млади хора“, заяви Радев. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон