Протест блокира пътя Русе - Свиленград

Основен ремонт на пътя не е извършван от 1976 година.

Жители на гълъбовското село Обручище блокираха пътя Русе - Свиленград с искане за ремонт на пътя Гълъбово - Обручище, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Тази сутрин протестиращите затвориха ключово кръстовище до ТЕЦ „Брикел" в Гълъбово, част от международния път Русе - Свиленград.

Протестът е във връзка с обещания от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) основен ремонт на 15,7км от път III-5504 Мъдрец - Искрица - Медникарово –

Обручище, който трябваше да започне през първото тримесечие на тази година, заяви за БГНЕС инж. Тенчо Кайряков, председател на Инициативен комитет

„Обручище завинаги".

Пътят е изключително натоварен, като всеки ден през него минават автобуси и камиони към Рудник „Трояново" 3, към ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3" и други частни фирми.

Инж. Йордан Вълчев - председател на Управителния съвет на АПИ, присъства на протеста и потвърди, че пътят се нуждае от основен ремонт. "Последният такъв е извършен преди повече от 45 години. Мога да гарантирам, че тук, като експерти, дойдохме да обясним на хората, че сме на финалния етап за подписване на всички документи. До края на седмицата предстои да получим разрешение за строеж", каза инж. Вълчев. "Гарантираме, че до две седмици ремонтът ще започне", каза Вълчев.

Протестиращите разпънаха палатки на пътя и се заканиха да останат там до началото на ремонтните дейности. Ще бъдат пропускани автомобили със специален режим на движение и специално предназначение.

Основен ремонт на пътя не е извършван от 1976 година, обясниха недоволните граждани. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон