Проф. Цоков: Децата от Гранит ще учат в Общинския център

Осигурено е къде ще учат децата от изгорялото училище в село Гранит. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, предаде репортер на БГНЕС.

Министърът се е срещнал с представители на Общината. Той посочи, че в Общинския център има едно крило, което не е използвано досега. Там има възможност да се отремонтират четири стаи, за да могат учениците да започнат да участ от есента в Общинския център. Той се намира на 8 км от самото село. Има автобус, който ще извозва децата.

От общината ще изпратят до МОН информация колко ще струва на стаите. Проф. Цоков обеща да се потърсят средства, за да се подпомогне Общината в този ремонт.

„Осигурено е къде ще учат децата, които са над 35-38, и къде ще работят учителите и директорите през следващата учебна година“, подчерта той.

Министърът е посетил мястото на изгорялото училище и определи инцидента като голяма трагедия. „Това училище е построено след голямото земетресение в Чирпан в края на 20-те години на ХХ век. Предполагам с доброволен труд и средства на жителите на общината. Съдбата за няколко часа е направила така, че това училище да го няма“, сподели впечатленията си просветният министър.

БГНЕС припомня, че пожар изпепели единственото основно училище в село Гранит, община Братя Даскалов. Училището е действащо. Инцидентът се е случил в неделя, в ранния следобед. Огънят тръгнал от запалени сухи треви и бързо обхванал сградата на училището.

Сградата на школото се е срутила след пожара. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон