Певицата Ая Накамура призова хората да гласуват "срещу единствената крайност"

Певицата бе атакувана от крайната десница в средата на март, когато се появиха слухове, че тя ще пее на церемонията по откриването на Олимпийските игри (26 юли - 11 август), като е възможно да направи кавър на Едит Пиаф.

Френско-малийската звезда Ая Накамура, най-слушаната френскоговоряща певица в света, призова в социалните си мрежи "всички да излязат и да гласуват срещу единствената крайност".
"Аз съм в добра позиция, за да разбера и да знам мястото на расизма в нашата страна. Това са същите хора, които се вбесяват, когато блестим, защото още не сме приключили да блестим", написа тя.
Певицата бе атакувана от крайната десница в средата на март, когато се появиха слухове, че тя ще пее на церемонията по откриването на Олимпийските игри (26 юли - 11 август), като е възможно да направи кавър на Едит Пиаф.
Тогава малка крайнодясна група публикува в социалните мрежи снимка на плакат, издигнат от около десетина нейни членове на брега на Сена, който гласеше: "Y'a pas moyen Aya, ici c'Paris, pas le marché de Bamako!" (Няма как, Ая, това е Париж, а не пазарът в Бамако!).
Фразата "Y'a pas moyen" е взета от световния ѝ хит "Djadja". "Ставам държавна тема номер 1 и това е онова, от което ви боли", реагира звездата в социалните си мрежи, преди да заключи: "Какво всъщност ви дължа? Абсолютно нищо!". Участието ѝ в церемонията все още не е потвърдено.
През последните дни тя беше критикувана в социалните мрежи, че не е дала своята позиция след успеха на "Национален сбор" (НС) на европейските избори и първия тур на парламентарните избори.
"И да, аз съм дискретна по тези теми, понякога не се чувстваме достатъчно значими или легитимни, за да се изказваме и да казваме правилните неща по въпроси, които не владеем. Това не означава, че нямаме мнение", обясни певицата. 
„Сега разбирам, че позицията ми на артист изисква да се изкажа, защото това е важен момент за всички нас. Така че в неделя (7 юли) всички ще гласуваме и срещу единствената крайност, която трябва публично да осъдим, защото има само една", заключи тя. 
По-рано през седмицата в мрежите си Ая Накамура се беше задоволила с лаконичното "Майната му на НС и т.н.". | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон