Петков: Няма да подкрепим първия мандат

Днес имахме много задълбочено разискване на Коалиционен съвет, на Национален съвет и сега на Парламентарна група. Отговорът е, че няма да подкрепим първия мандат.

Това съобщи Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

"Започваме за работим за втория мандат, който виждаме като единствената алтернатива пред България да не ходим на шести избори", заяви Петков.
Христо Иванов подчерта, че това, с което ще започнат, е консултации с всички политически сили в парламента по тяхната готовност да подкрепят конкретни промени в Конституцията. "Смятаме, че ситуацията, която се създаде в последните дни, потвърждава нашата дългосрочна позиция, че българската политическа система, институционална система не може да се нормализира без дълбока амбициозна промяна в Конституцията, по отношение на Висшия съдебен съвет, по отношение на Прокуратурата", отбеляза той и добави, че е очевидно, че всичко останало дава къси съединения.
"Така, че ние ще започнем този разговор, за да видим има ли политическа база, на която да може да се формира конституционно мнозинство, на база на което наистина вторият мандат да може да бъде реализиран, така че това ще бъде нашият акцент оттук нататък", обясни Иванов.
Той уточни, че ще разговарят с всички политически сили, включително и с "Възраждане". /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон