Пендаровски: Няма план "Б" за конституционните промени

"Няма план "Б" за конституционните промени."

Това заяви кандидатът за президент на Северна Македония Стево Пендаровски на предизборен митинг в община Център, Скопие.

"Има само план "А". Те трябва да бъдат приети, за да станем член на ЕС", подчерта той.

Според него "тези избори не са като всички останали, защото страната отново е на кръстопът - ще допусне ли връщането на "Груевизма" или ще се води от хора, които се съобразяват с интересите на гражданите и държавата".

Според Пендаровски "матрицата на автокрация и диктатура във ВМРО-ДПМНЕ не е изчезнала".

"Държавата заслужава да бъде ръководена от отговорни, съвестни и сериозни политици, а не от тези, които искат само власт и пари. Ако ВМРО-ДПМНЕ дойде на власт, Македония отново ще бъде частна държава на няколко души или на едно семейство и през повечето време само на един човек, който ще диктува на всички останали - какво да правят и какво да мислят. Не трябва да допускаме това, ако мислим доброто на бъдещите поколения. Ако искаме достоен живот, трябва да кажем "не, благодаря" на подобни опити за регрес", посочи кандидатът за президент от Социалдемократическия съюз /СДСМ/.

Той обеща, че ще бъде "президент на всички без да задълбочава разделенията, независимо от етноса и политическата им принадлежност".

Пендаровски даде още едно обещание: "Ще влезем в ЕС до края на това десетилетие, но само като македонци, с нашето име и почтеност". /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон