Патриарх Вартоломей награди Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия

Вселенският патриарх Вартоломей награди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия „Света Богородица Преблажена“, с което много малко хора в света са удостоени от Вселенския патриарх, предаде репортер на БГНЕС.

На награждаването присъства председателят на парламента Рая Назарян, представители на църковната делегация на Вселенския патриарх, депутати от ПГ на ГЕРБ.

При връчването на наградата се чуха възгласи „Достоен!“.

Борисов е удостоен с високото отличие за всичките си достойни дела към Майката Църква и към Българската православна църква.

„На благоговения мъж г-н Бойко Борисов награждаваме с кръста на Светата Богородица Преблажена на Вселенската патриарх. С благословението към същия, който служи към благочестивия български народ и цялото човечество“, се казва в грамотата към ордена, с който лидерът на ГЕРБ е удостоен.

„Със смирение, почит и преклонение приемаме всеки дар от Църквата – тази награда, защото вярваме, че без Бог нищо не може да се направи“, каза Борисов, който благодари от своя име и от името на партията и нейните стотици хиляди избиратели. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон