Отстраниха шефа на областното пътно управление във Варна

След катастрофата с автомобил на НСО край Аксаково е образувано и дисциплинарно производство.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот. Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД.

БГНЕС припомня, че автомобил на Националната служба за охрана катастрофира на входа за Аксаково на 16 май. При инцидента загина 63-годишният шофьор колата, сблъскала се с тази на НСО. Тежко пострада съпругата му. Състоянието ѝ вече е стабилно, но тя все още е в Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Анна" във Варна. В колата на служебната власт бе съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон