Опашката е основен индикатор за настроението на кучето

Британското кралско дружество за защита на животните разработи правила за разпознаване на кучешкото поведение, така че хората да се научат да разбират по-добре своите домашни любимци и да разпознават техните нужди, пише "Дейли Мирър".

В ръководството, което е съставено от специалисти, опашката се нарича основен индикатор за настроението на кучето. Нейната позиция, заедно с други признаци, може да означава, че животното се нуждае от помощта на ветеринарен лекар или подкрепата на собственика.

Спокойната поза, естествената позиция на тялото, леко отворената уста и махащата опашка говорят за доброто настроение на домашния любимец. Когато кучето е в настроение за общуване и игра, то се изправя на всички лапи, изпъва уши, повдига опашка и изглежда заинтересовано.

Ако животното е тревожно и уплашено, то подвива опашка, прозява се, облизва устни, избягва контакт с очите, сплеска уши и повдига предната си лапа. Фактът, че кучето е ядосано, се доказва от напрегната поза, настръхналата козина при холката, вторачен поглед, стисната уста и ръмжене.

Ако домашният любимец е тъжен или ядосан по някаква неизвестна причина, струва си да го заведете на ветеринарен лекар.

По-рано беше съобщено за ветеринарен лекар, който разкри четири начина да помогне на домашни любимци в жегата. Той ги посъветва да им се дават повече вода, да се разхождат рано сутрин и да им навлажняват лапите и муцуната със студена вода. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон