Владимир Георгиев: Не съм дошъл в Родъръм на почивка

Не съм дошъл в Родъръм на почивка. Това заяви родният боксьор Владимир Георгиев на пресконференцията преди мача си за европейската титла на IBF и глобалната титла на WBO в средна категория срещу Шакийл Томпсън в Родъръм, Великобритания на 20 април.

Не съм дошъл в Родъръм на почивка. Той е много добър боксьор, разучавах го. Стилът ми е много адаптивен – колкото по-добър е съперникът ми, толкова повече това може да извлече най-доброто от мен“, бяха думите на Георгиев, който е един от спортистите, подкрепяни от Фондация „Спорт в България“.

„Удоволствие е за мен да се бия в този мач. Нямам търпение за двубоя в събота вечер и да покажа на какво съм способен. Подготовката мина на ниво“, коментира съперникът на Георгиев в събота вечер Томпсън.

Британецът няма поражение в професионалната си кариера. Той има 11 победи (7 с нокаут). Георгиев, който е познат с прозвището си „Българския бик“, е шампион на страната ни в средна категория актив от 12 победи (2 с нокаут) и 3 загуби. Битката му с Томпсън ще се проведе в 10 рунда. /БГНЕС