Вернер официално стана футболист на Челси

Ръководството на Челси официално потвърди, че нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер вече е играч на лондонския клуб.

Вернер ще заиграе в Челси от следващия сезон.

В продължение на много месеци Ливърпул се смяташе за главен кандидат за германеца, но нерешителността на "червените" и липсата на място при тях в стартовия състав за Вернер позволиха на лондончани да вземат предимство в борбата за играча.

Тайната визита в Германия на мениджъра на Челси Франк Лампард и техническия съветник на клуба Петер Чех убедиха 24-годишния германец да обвърже своето бъдеще със "Стамфорд Бридж".

В своето заявление Челси съобщава, че Вернер ще се присъедини към отбора на Лампард през юли, след приключването на сезона в Бундеслигата. Така те потвърдиха, че Вернер е отказал да играе за РБ Лайпциг в Шампионската лига, подновяването на която е планирано за август. Челси ще плати 53 млн. паунда за нападателя, вписани в неговия контракт. Контрактът му ще бъде за бъде за пет години, а заплатата - 170-200 паунда седмично. Сделката ще бъде оформена след преминаването на медицинските изследвания.

"Радвам се да премина в такъв забележителен клуб като Челси, гордея се с този момент. Разбира се, искам да благодаря на РБ Лайпциг, на клуба и феновете им за тези четири великолепни години. Вие винаги ще останете в моето сърце. Нямам търпение да проведа следващия сезон с новите ми съотборници, с новия мениджър и разбира се феновете на Челси. Заедно ни чака успешно бъдеще", заяви Вернер. /БГНЕС