ЦСКА 1948 вгорчи дебюта на Костов след обрат на "Герена"

Левски започна новия сезон в Първа лига със загуба. За четвърта поредна кампания "сините" стартираха с поражение, губейки от ЦСКА 1948 с 1:2 у дома. На стадион "Георги Аспарухов" в столицата "червените" отново се оказаха "черна котка" за домакините, след като миналия сезон ги надвиха с минималното 1:0, но в Бистрица.


На трибуните "сините" получиха очаквана подкрепа, но недоволството срещу мажоритарния собственик Наско Сираков бе ясно изразено със скандирания "Оставка", както и надписи "Сираков Вън", включително и пред ВИП-а на стадиона преди срещата. Тази седмица НКП на Левски свали доверието си към главния акционер на клуба. Обидите по адрес на Сираков бяха посрещани с недоволство от част от привържениците. Феновете на "сините" скандираха на моменти и името на бившия наставник Станимир Стоилов.

Двубоят започна сравнително равностойно, без сериозни опасности пред двете врати. Все пак, Левски бе по-активният от двата отбора, като бе воден от бързоногия Уелтън. Именно бразилецът бе в основата на откриващото попадение, след като комбинира със своя сънародник в атаката Рикардиньо, който се освободи на чиста позиция и с лекота преодоля Даниел Наумов за 1:0. Почти веднага след това резултатът можеше да набъбне до 2:0, но Рикардиньо този път не беше точен. Около десет минути след откриването на резултата, "сините" се провалиха в защита и главният съдия Радослав Гидженов отсъди дузпа за нарушение на Рикардиньо срещу Симеон Петров. След проверка на ВАР, решението бе потвърдено и зад топката застана Педриньо, който прати Пламен Андреев в другия ъгъл за 1:1.

След паузата домакините отново бяха по-дейни на игрището, но чистите ситуации пред Наумов почти липсваха. От своя страна "армейците" рядко застрашаваха вратата на Андреев. Левски бе по-настоятелен и атакуваше, но без ясна идея как да преодолее отбраната на противника. В 79-та минута центриране на резервата Бирсент Карагерен намери Петров, който предизвика ефектна намеса от Наумов. При последвалото обаче подаване от корнер на Карагерен, защитата на "сините" заспа и изпусна капитана на гостите Елитон, който се извиси във въздуха и не остави шансове на Андреев за 2:1.


До края възпитаниците на Атанас Рибарски удържаха крехкия си аванс, като в добавеното време влезлият от пейката за Левски Илиян Стефанов можеше да изравни, но Наумов излезе предвидливо от вратарското си поле, за да предотврати опасността. Така ЦСКА 1948, подобно на миналия сезон, повали съперника, но този път го направи на "Герена". Победата на "армейците" помрачи и дебюта на новия старши треньор на домакините Николай Костов. За четвърти пореден сезон Левски започва кампанията в Първа лига с поражение.

За "сините" предстои гостуване на Ботев Пд на "Колежа" идната събота, докато ЦСКА 1948 посреща Пирин Благоевград на стадион "Витоша". И двата тима имат след това ангажименти във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, като Левски вероятно ще гостува на северномакедонския Шкупи, докато "червените" посрещат румънския ФКСБ. /БГНЕС

Категории: