Три златни медала за Николова, Брезалиева с две сребра и един бронз в Баку

Родните ни гимнастички се представиха страхотно в последния ден от Световната купа по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан. Стилияна Николова триумфира във финалите на обръч, бухалки и лента, докато другата ни представителка Ева Брезалиева остана със сребърните отличия на топка и лента, както и с бронзов медал на обръч.


Николова, която вчера завоюва титлата в многобоя, доминира в почти всички финали днес с изключение на топката, където се нареди на осмо място. Денят за талантливата ни грация започна със злато на обръч. Тя получи оценка от 34.650 точки, докато Брезалиева, трета от вчерашния многобой, взе бронза на уреда с 33.550. Среброто отиде на сметката на София Рафаели от Италия с 34.400. Брезалиева грабна сребро на топка, където грешки на Николова й отредиха осмата позиция в крайното подреждане. На топка триумфира Дария Варфоломеев от Германия, а представителката на Узбекистан - Тахмина Икромова, остана с бронза.

Последваха финалите на бухалки и лента, където Николова отново бе над всички. Стили спечели златото на бухалки с 34.150. Брезалиева се нареди на пето място. На почетната стълбичка се качиха още Виктория Оноприенко от Украйна и Варфоломеев съответно втора и трета. Николова триумфира и на лента, след като бе оценена за композицията си с 31.300. Брезалиева остана със сребърния медал на уреда с 31.100, докато с бронза се поздрави Икромова.


Ансамбълът ни в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова остана на четвърто място на финала с 3 ленти + 2 топки. Възпитаничките на Весела Димитрова получиха оценка от 31.550. От щаба ни подадоха контестация, но тя не беше уважена. Златото отиде за Израел, а втори и трети останаха съответно представителките на Китай и домакините от Азербайджан. По-рано днес, родният ансамбъл завърши на пето място на финала с 5 обръча. Вчера нашите момичета се наредиха на шеста позиция в многобоя. /БГНЕС

Категории: