Стоилов: Исторически ден, върнахме европейското поведение на Левски

"Исторически ден. Успяхме да върнем европейското поведение на Левски на терена като игра и стил. Поздравявам всички левскари. В днешния мач смятам, че играчите повече мислиха да продължим, отколкото да търсим победата изцяло", заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов, след като "сините" отстраниха гръцкия ПАОК във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите.

Българският тим направи равенство 1:1 при гостуването си на стадион "Тумба" в Солун и така победи именития си съперник с общ резултат 3:1. "В този мач ПАОК имаше инициативата. Искахме да ги притиснем, но явно напрежението ни принуди. Нямахме никакви проблеми във фаза защита. Голът им беше малко щастлив, нашият също. Като погледнем двата мача елиминацията е заслужена. Малко според мен подцениха. Вярваха, че много лесно се връщат два гола. Това са проблеми, които те ще си решават. ПАОК са прекрасен отбор с чудесен треньор", каза Стоилов след двубоя.

"Щастлив съм за клуба феновете и играчите. Изживяхме много последните 10 месеца. Откъм футбол върнахме надеждата. Аз съм реалист, защото знам, че в следващия кръг, който и да е противникът, ще трябва да атакуваме, а там все още имаме проблеми. Дайте да се порадваме първо на елиминацията на ПАОК. Очаквам сериозни проблеми с всички отбори, които са под нивото на ПАОК. Не трябва да допускаме грешките, които направиха гърците", допълни той.

"Калява се този отбор с всеки изминат ден. Трупа футболна увереност. Атмосферата беше прекрасна и тук. Не спряха феновете да подкрепят. Това е нещо, което всеки клуб мечтае, ние също имаме такава атмосфера. До края на август трябва да мислим изцяло за евротурнирите", завърши Стоилов. /БГНЕС