Славия представи отбора с победа над дубъла на ЦСКА 1948

Славия надви с 1:0 дублиращия отбор на ЦСКА 1948 в контрола на стадион "Александър Шаламанов". Победния гол за "белите" реализира младата надежда Роберто Райчев. Преди първия съдийски сигнал "белите" представиха състава си за новия сезон, като под аплодисментите на публиката на игрището се появи първо ветеранът Георги Петков, а след него и всички останали от тима на Хосе Мария Бакеро.


В 23-ата минута Преслав Антонов пропиля първата отлична възможност за гол. Централният нападател се оказа на позиция във вратарското поле на "белите" и нанесе удар с глава. Бригела, какъвто е прякорът на Антонов, щеше да открие резултата, ако не беше добрата намеса на вратаря Николай Кръстев, който успя да избие топката в корнер.

В 36-ата минута Преслав Антонов отново пробва рефлекса на Кръстев, който спаси мрежата си. Стигна се до добавка на Рафаел Енрике отдясно, но бившият страж на Левски отново реагира както трябва и не допусна попадение. По-добрата игра на гостуващия тим продължи и след пет минути опасно центриране в наказателното поле на "белите" за малко да завърши с гол, но топката мина покрай целта.

В 65-ата минута се прояви младият талант от школата на "белите" Роберто Райчев. Централният нападател на домакините Владимир Николов стреля с глава, топката се отби в страничната греда и 17-годишното крило на Славия отблизо намери мрежата с добавка - 1:0 за тима на Хосе Мария Бакеро.

Веднага след попадението, дублиращият тим на ЦСКА 1948 можеше да изравни, но Преслав Антонов регистрира два нови пропуска на сметката си. В 90-ата минута славистите пропуснаха златен шанс да удвоят резултата, но горната греда спаси стража на гостуващия състав. /БГНЕС