Меси поднови тренировки с ПСЖ

Световният шампион с Аржентина Лионел Меси отново тренира с Пари Сен Жермен, съобщиха от пресслужбата на парижани, след като бе наказан от клуба в резултат на това, че пътува до Саудитска Арабия без разрешение и пропусна тренировка с отбора.


Френските медии предадоха, че звездата на ПСЖ е наказан за две седмици след неоторизирано пътуване до Саудитска Арабия, когато трябваше да тренира със състава ден след изненадващото поражение от Лориен с 1:3 в Лига 1 миналия месец. Меси, който се извини на клубното ръководство и съотборниците си в петък, бе оставен извън групата при победата над Троа с 3:1 в неделя, но наказанието му беше намалено. ПСЖ публикува снимка на Меси, който тренира, в социалните мрежи със следния текст: "Аржентинският нападател от Пари Сен Жермен е обратно в тренировъчния процес в понеделник, 8 май".

Парижани водят с шест точки пред втория Ланс и осем пред третия Марсилия в битката за титлата, четири кръга преди края на сезона.

Бъдещето на Меси на "Парк де Пренс" не е сигурно, като след появилата се информация за наказанието му от клуба, стана ясно от няколко източника, че на него няма да му бъде предложен нов договор. 35-годишният нападател може да се завърне в Барселона, като не е изключено да се стигне и до трансфер в Мейджър Лийг Сокър или Саудитска Арабия, където се подвизава големият му съперник през годините Кристиано Роналдо, играещ за Ал Насър. /БГНЕС