Левски продължи с несполуките след равенство с Ботев Пд на "Герена"

Левски и Ботев Пловдив завършиха наравно 1:1 в мач от 17-ия кръг на Първа лига. На стадион "Георги Аспарухов" в столицата "сините" не съумяха да стигнат до победата в четвърти последователен мач за първенство.


Преди началото на срещата, двата отбора отдадоха почит към загиналия в автомобилна катастрофа Ферарио Спасов. Възпитаниците на Николай Костов поведоха в резултата в 18-та минута чрез Цунами, който оползотвори асистенция на Марин Петков. На почивката на стадиона полетяха сигнални ракети, но ситуацията бе успокоена. В първите минути на втората част обаче "жълто-черните" възстановиха паритета чрез Антоан Бароан. В 65-та минута главният съдия Никола Попов първоначално отсъди дузпа за гостите за нарушение на влезлия от пейката Патрик Габриел-Галчев срещу Янис Карабельов. Попов обаче бе извикан да прегледа ситуацията край страничния ВАР монитор и след проверка на положението, отмени решението си.

До края не паднаха нови голове и така серията от лоши резултати на Левски продължи. "Сините" не успяха да спечелят четвърти пореден мач в елита - две равенства с Арда и Ботев, и загуби от Берое и ЦСКА 1948, като не са печелили мач в отсъствието на голямата си звезда в атака Уелтън. Тимът на Костов е шести с 28 точки, вече на цели 10 от водача ЦСКА. Съставът на Душан Керкез е десети с 20 пункта.

В следващия кръг след паузата за националните отбори пловдивчани посрещат Пирин Благоевград, докато за Левски първо предстои гостуване на Дунав в Русе в 1/16-финал за Купата на България, а след това и визита на Локомотив София в Първа лига. /БГНЕС