Кръстаич за евентуална оставка: Аз имам подкрепа от БФС

Аз имам подкрепа от БФС, най-много комуникирам с Георги Иванов – Гонзо и от него чувствам подкрепа. Това заяви селекционерът на националния отбор на България Младен Кръстаич след срамното домакинско поражение от Литва с 0:2 при завръщането на "лъвовете" на Националния стадион "Васил Левски". 10 от представителния тим отстъпиха на прибалтийците с две попадения на Пиюс Ширвис и се закотвиха на дъното в квалификационна група G.


Кръстаич отклони въпроса дали ще си подаде оставката и заяви: "Нека оставим хората да си вършат работата. Нека пренощуваме и ще видим какво ще се случи", каза той и добави: "Мисля, че се усети напрежението върху нашите футболисти. През първото полувреме играхме уплашено и не използвахме шансовете си, които създадохме. Планът ни съвсем се обърка след втория жълт картон на Андриан Краев".

"Когато няма резултати, винаги треньорът е виновен. Нека да се види какво сме направили през тези месеци, в които сме тук, но на Балканите се гледат само резултатите. Мисля, че направихме стъпка в правилната посока, защото тези момчета ще играят в следващите 10 години заедно. Аз се отнасям професионално към играта. Заставам пред вас с чиста съвест. Хора над мен ще решат моето бъдеще, но аз знам какво върша“, коментира още сръбският специалист.

"Аз имам подкрепа от БФС, най-много комуникирам с Георги Иванов – Гонзо и от него чувствам подкрепа. Относно комуникацията с Александър Димитров – имаме добра. Уважавам всички колеги, това се отнася и за Александър, аз винаги съм искрен", допълни Кръстаич по отношение изблика на селекционера на младежите след загубата от Германия с 2:3. "Аз съм треньор на отбора и вече други хора, в случая БФС, трябва да вземат решение дали виждат, че има подобрение в отбора. Аз върша моята работа", завърши треньорът на "лъвовете". /БГНЕС