КАС намали наказанието на Челси, клубът може да привлича играчи през януари

Спортният арбитражен съд (КАС) намали трансферното ембарго на Челси с година, което ще позволи на „сините“да привличат играчи през януарския прозорец.

Франк Лампард ще може да подсили младия си състав през зимата, след като КАС намали наказанието на "сините".

Освен това бе намалена и глобата на лондончани до 300 000 швейцарски франка. „Челси имаше забрана за регистрирането на нови играчи, както национално, така и международно, за един цял регистрационен период, който клубът вече изпълни по време на летния трансферен прозорец“, се казва в изявление на КАС. Припомняме, че ФИФА наложи трансферно ембарго на Челси през февруари тази година, след като от Международната футболна централа намериха клуба за виновен в нарушаването на две от техните правила за трансфери на играчи, в частност тези до 18 г. и „влиянието на трета страна“.

Първото обжалване на Челси срещу санкцията бе отхвърлено от Апелативния комитет на ФИФА през април, когато бе критикувано за „непростими“ нарушения на правилата. Но от лондонския клуб обжалваха отново наказанието пред Спортния арбитражен съд миналия месец, който прие становища по случая подобно на ФИФА. Челси е четвърти във Висшата лига и в следващия кръг гостува на закъсалия тим на Евертън в събота следобед. /БГНЕС